به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، در جلسه امروز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت گفت: به وزیر کشور دستور داده ام جلسهای تشکیل دهد و از همه افراد موثر برای هماهنگی لازم در زمینه حمل و نقل و کسب و کار توأم با اجرای پروتکلهای دقیق بهداشتی دعوت شود.
رئیس جمهور افزود: افرادی که از حمل و نقل عمومی استفاده میکنند باید چارچوبهایی را که تعیین شده مراعات کنند و خود وسیله نقلیه و مردم نیز اصول تعیین شده را رعایت نمایند.
وی ادامه داد: کسب و کارهایی که شروع به فعالیت میکنند نیز باید همه در چارچوب پروتکلها کارشان را شروع کنند ما از همه مردم خواهش میکنیم همانطور که تا امروز در کنار دولت، نظام و وزارت بهداشت بودند و کمک کردند تا ما توانستیم در شرایط نسبتا قابل قبولی قرار بگیریم همچنان باز هم نیازمند کمک آنها هستیم.
رئیس جمهور اظهار کرد: همه باید ما را یاری و کمک کنند و بدانند که اصول بهداشتی را باید رعایت کنیم و فاصله گذاریها باید مدنظر ما باشد گرچه ممکن است بعضی اموری که هنوز اعلام نکردیم مانند امور آموزشی با تاخیر بازگشایی شود یعنی آموزش و پرورش و دانشگاهها که در زمان مناسب اعلام میشود.
روحانی تاکید کرد: در بعضی از امور مانند حمل و نقل بین شهری هنوز اعلام نکردیم اینها باید بررسی و در زمان مناسب اعلام شود.
رئیس جمهور اضافه کرد: با تحمل سختی و همکاری مضاعف باید این کار را پیش ببریم انشاء الله در ماه شعبان و در آستانه ماه رمضان خداوند نیز ما را یاری میکند تا از این وضعیت عبور کنیم.
هم باید با کرونا مبارزه کنیم، هم با تحریم
روحانی در ادامه سخنان خود در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت افزود: تصمیم دیگری که در این جلسه گرفتیم این است که کمکهایی از طرف نهادهای دیگر اعلام میشود مثل نهادهای عمومی نظیر ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و یا سپاه، و برخی کمکها از طرف خیرین و دولت ارسال میشود که لازم است برای آنها هماهنگی صورت گیرد که در این جلسه تصویب کردیم معاون اول رئیس جمهور این هفته یا هفته آینده با برگزاری جلسه و دعوت از این نهادها و برخی خیرین هماهنگیهای لازم را انجام دهد.
وی ادامه داد: همه مردم میدانند امروز در تمام دنیا شرایط ویژهای وجود دارد حتی کشورهایی که از لحاظ اقتصادی خوب هستند این روزها از لحاظ بهداشت دچار مشکل شده اند البته ما هم مشکل داریم و شرایط ما سختی مضاعف است، زیرا هم باید با کرونا مبارزه کنیم و هم تحریم، اما دولت تصمیمات خوبی اتخاذ کرده و فقط نیاز به هماهنگی بیشتر دستگاهها دارد.
اختصاص اعتبار یک میلیون تومانی به خانوادههای یارانه بگیر
روحانی در ادامه سخنان خود در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با اشاره به اینکه دراین جلسه برای پرداخت اعتبار یک میلیون تومانی به ۲۳ میلیون خانوار یارانه بگیر تصمیم گیری شد اظهار داشت: باز پرداخت این اعتبار به تدریج از یارانه هر ماه صورت خواهد گرفت و این پرداخت احتمالا در فروردین یا اردیبهشت خواهد بود. این اعتبارمجموعاً حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان است.
وی در تشریح دیگر مصوبات جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت گفت: وجهی هم نه به صورت اعتبار بلکه به صورت پرداخت به اقشار مختلف در نظر گرفته شده؛ چنانچه ۵ هزار میلیارد تومان دراختیار صندوق بیمه بیکاری قرار دادیم و این رقم تامین شده است و به کسانی که بیکار شده اند تعلق میگیرد.
روحانی با اعلام اینکه ۱۳ هزار میلیارد تومان هم برای مقابله با کرونا مصوب شده است، اظهار داشت: بخشی از این رقم به تولیداتی پرداخت میشود که وزارت بهداشت تامین میکند و بخشی دیگر به شرکتهای دانش بنیان پرداخت خواهد شد؛ بخش اعظم آن هم برای نیازمندیهایی که خود وزارت بهداشت دارد تخصیص پیدا میکند.
رئیس جمهور افزود: برای مثال الان اکثر دانشگاهها در سراسر کشور نیازمند هستند وبرخی از آنها برای رفع نیازها وام گرفته اند؛ اینها ان شاءالله تامین میشود.
کمک به برخی کسب و کارها با اعطای وام ۱۲ درصد
وی اظهار کرد: برای کسب و کارهایی که به علت کرونا تحت فشار قرار گرفتند یا تعطیل شدند وام با نرخ ۱۲ درصد و بازپرداخت ۲ ساله در نظر گر فته شده است.
روحانی افزود: بعضی متخصصان اظهار نگرانی میکنند، ولی اگر اصول بهداشتی رعایت شود و در شرایط سخت قرار گیریم باز میتوانیم فعالیت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه پرستاران تا امروز با فداکاری فعالیت کردند، گفت: تاکنون امکانات و تجهیزات فراهم بوده و از امروز هم این امکانات و تجهیزات بیشتر فراهم میشود.
رئیس جمهور با اشاره به بازدید دیروز خود از بخشهای تولیدی اضافه کرد: در بازدید از بخشهای تولیدی و شرکتهای دانش بنیان شاهد اقدامات خوبی بودیم که در راستای فعالیت در زمینه مقابله با کرونا شکل گرفته است و دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان با مشارکت هم کار بزرگی انجام داده اند چنانچه من دیروز از یکی از طراحان سؤالی پرسیدم که چه میزان میتوانند تولید کنند و طراح در پاسخ اشاره کرد تا آن میزان که نیاز تامین شود.
وی با بیان اینکه تصمیماتی برای کسب وکارهایی که تحت فشار قرار گرفتند یا تعطیل شدند در نظر گرفته شده است گفت: برای این کسب و کارها وام با نرخ ۱۲ درصد و مدت بازپرداخت دو سال (بازپرداخت از مهر ماه) در نظر گرفته شده است وقتی به این بنگاهها کمک میشود موجب میشود که کارگر تعدیل نشود و بماند بنابراین هم کمک به بنگاه و هم کمک به کارفرما میشود.
روحانی افزود: در این جلسه درباره ۷۵ هزار میلیارد تومان وام و تسهیلاتی که برای این ایام مدنظر قرار گرفته بحث و بررسی شد.
وی اضافه کرد: ۱۰ رسته هستند که در این ایام تحت فشار شدید قرار گرفته اند، بعضیها تقریبا کسب و کار آنها متوقف بوده و بعضیها نیز درآمدشان پایین بوده است این رستههای مختلف کارگاههای کوچک و متوسط است و تقریبا اشتغال سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر وابسته به این گونه موارد هست که زندگی شان تحت فشار قرار گرفت.
روحانی گفت: تصویب کردیم که برای همه اینها رقمی را در نظر بگیریم و برای هر بنگاهی تقریبا مشخص شده و اعلام خواهد شد که پرداختی آنها چقدر خواهد بود.
رئیس جمهور اضافه کرد: پولی که برای کمک به این بنگاهها تحت این عنوان در نظر گرفته شده برای سرمایه در گردش آنهاست تا بتوانند خود را به تدریج فعال کنند.
وی ادامه داد: بنا شد تسهیلات در نظر گرفته شده برای این بنگاهها به دو دسته تقسیم شود و بنگاههایی که به دستور ستاد مقابله با کرونا تعطیل شده اند و حتی در پایان فروردین که فعالیتها شروع میشود، چون آنها پرریسک هستند تا اطلاع ثانوی هم فعال نخواهند شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه برای ما هم روشن نیست که آنها چه زمانی میتوانند فعالیت خودشان را آغاز کنند تصریح کرد: بحثهای کارشناسی در ستاد ملی مدیریت کرونا در این زمینه در جریان است و من دیروز در جلسه این ستاد گفتم بازگشایی که ما داریم انجام میدهیم پلکانی است و مردم باید توجه کنند بازگشایی یک مرتبه امکان پذیر نیست به خاطر شرایطی که ما داریم به همان اندازه که شرایط بهداشتی ما مهیاتر میشود و وزارت بهداشت و درمان اعلام میکند که شرایط بهتر شده، ما به همان نسبت میتوانیم گشایش بیشتری ایجاد کنیم.
روحانی افزود: مردم باید توجه کنند هرکجا که گشایشی آغاز میشود بدان معنا نیست که اصولی که وزارت بهداشت و درمان به عنوان فاصله گذاری هوشمند مدنظر قرار داده به آن اصول توجه نشود بلکه همه کسب و کارها و همه آنهایی که فعالیت میکنند اعم از فعالیتهای تولیدی، توزیعی و خدماتی باید آن اصولی را که به عنوان پروتکلهای بهداشتی اعلام شده و میشود و روی آنها توافق شده است، همه باید آن را مراعات کنند.
وی اضافه کرد: من دیروز هم در ستاد مقابله با کرونا توضیح دادم که این بازگشایی پلکانی هست و برای شرایطی است که ما داریم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در خانه ماندن به عنوان یک اصل همچنان باید مدنظر قرار گیرد گفت: البته ما در این شرایطی که هستیم نمیتوانیم بگوییم کسب و کارها برای بلندمدت اصلا فعالیت نکنند.
روحانی اظهار کرد: در تهران کسب و کارها تا پایان فروردین تعطیل خواهد بود جز مواردی که مواد غذایی و بهداشتی را در اختیار مردم قرار میدهند و در استانها نیز که از ۲۳ فروردین فعالیتها آغاز میشود همه اینها باید اصول را مدنظر قرار دهند چرا که شرایط ما هنوز شرایطی نیست که بگوییم فاصله گذاریها را کنار بگذاریم. فاصله گذاریهای هوشمندانه همان گونه که مدنظر است باید مد نظر همه قرار گیرد.